Nimeni nu a făcut mai mult rău României  în ultimii 23 de ani decît a făcut Iliescu. Deși concurența e mare. Voiculescu, Ponta și Antonescu, împreună cu ”intelectualii” și trepădușii de partid și televiziune din dotare, au încercat anul trecut. Mineriadele din 1990, 1991 și 1999 și tentativa de lovitură de stat din iulie-august 2012 rămîn cele mai negre momente ale României postcomuniste. Iliescu nu a fost niciodată recuperat de lumea civilizată. Nici Voiculescu, Antonescu sau Ponta nu vor fi. Ponta are o minimă speranță și o șansă aproape imperceptibilă, însă drumul e lung și greu și aproape imposibil de făcut de un om cu caracterul și obiceiurile sale.

Stînga a încercat în iunie 1990 o lovitură de stat prin care spera să impună dictatura, să elimine opoziția și sistemul pluripartit. Nu a reușit. Ca de obicei, au folosit lovitura de stat chiar și în luptele dintre ei, cum s-a întîmplat în 1991, cînd s-au luptat Iliescu și Roman, primul îndepărtîndu-l pe cel de-al doilea cu ajutorul minerilor. În 1999 au încercat iar să răstoarne, cu ajutorul minerilor, prin violență, autoritățile statului. Nu au reușit. În 2012 a urmat o nouă încercare. Nu a reușit. Însă de fiecare dată, încercarea de lovitură de stat a fost urmată de o victorie la urne.

Niciodată stînga românească nu a acceptat opoziția sau puterea limitată. 1990, 1991, 1999, 2007, 2012, cinci încercări de a prelua puterea sau puterea absolută prin forță. Oamenii ăștia pur și simplu nu sînt capabili să accepte opoziția sau puterea limitată.

Dreapta, în schimb, deși a fost în opoziție între 1992 și 1996 și între 2000 și 2004, nu a avut niciodată o încercare de a răsturna prin forță autoritățile statului.

Cei care au trăit acele momente știu că și atunci, ca și în 2012, în ianuarie sau în iulie, la nivel mediatic și popular, minciuna a dezbrăcat adevărul la curul gol, l-a ciomăgit și l-a umilit în rîsetele și aplauzele asistenței. Însă minciuna de atunci zace moartă și violată într-un șanț, în timp ce adevărul e viu, aici, cunoscut de toată lumea. Așa se va întîmpla și cu minciuna și adevărul din 2012.

 

Reclame