Etichete

, , ,

Din ce zic părinții băiețelului ucis de cîini și medicul legist, copilul nu a fost mușcat de cîini care își apărau teritoriul, nu l-au perceput ca pe un rival. Au vrut să-l mănînce, l-au văzut drept pradă. Cam ăsta e comportamentul haitelor de cîini din București. Un comportament normal pentru animale sălbatice care trăiesc în haită: își apără teritoriul de rivali, fug de prădători și ataca pe cei slabi, care pot fi pradă. Cîinii de haită sînt aproape lupi și își fac treaba lor de lupi. Primarii, în schimb, nu-și fac treaba lor de primari. Cîinii maidanezi sînt animale carnivore, sălbăticite și înfometate, care își urmează instinctul de prădători. În capitala României. Pe străzi, în parcuri, între blocuri, în stații de autobuz, în fața magazinelor, în locurile de joacă. De ce există animale carnivore, sălbăticite și înfometate și care ucid copii în capitala României, numai Oprescu și Ponta ne pot răspunde.

Oprescu zicea că nu-l poate aduce înapoi pe copilul ucis dacă își dă demisia. Dacă își dădea demisia acum 6 luni sau 2 ani, putea să-l aducă. Așa cum acum poate să-i aducă înapoi pe copiii care vor mai fi uciși de cîini atîta timp cît el va fi primar.

Dacă primarul Oprescu rezolva problema cîinilor, acei cîini nu ar fi fost acolo. Cei doi băieței se jucau ce se jucau și se întorceau la bunica lor. Sau venea bunica după ei. Pentru Ionuț diferența dintre viață și moarte se numește Oprescu. Dacă acei cîini nu erau acolo, Ionuț trăia și astăzi. Iar vina că acei cîini se aflau acolo aparține în primul rînd lui Oprescu.

România e țara fără bărbați, în care copiii sînt uciși, și pipițele politice ca Oprescu sau Ponta fug și se ascund. România e neguvernată. La conducere sînt niște pițiponci paralizați, incapabili să ia decizii și să reacționeze în vreun fel la ce se întîmplă în țară. România e tribul ai cărui bărbați fug primii și se urcă în copaci atunci cînd e atacat de lupi, în timp ce copiii rămîn pradă.

Cîți vor ieși în stradă pentru băiețelul ucis și, mai ales, pentru ca de acum încolo să nu mai vedem copii mutilați și uciși de cîini? 70? 200? 1000? 5000? 30 000? 100 000?

PS. Am vorbit doar de lașitatea personajelor politice, nu și de hoție și sutele de milioane de euro care circulă între oengeuri și politicieni în ”Industria Maidanezilor”.

Anunțuri