13:27

La prezidențialele din 2014 va fi așa:

Ponta – intră fără probleme în turul II (cu 30-40% în primul tur)

Antonescu – șanse extrem de mari să intre în turul II – în PNL nu are concurență (Tăriceanu e moale, laș, încet la minte și, fie vorba între noi, mult mai iresponsabil decît Antonescu)

Predoiu (cel mai probabil – voia Videanu, dar acum nu mai poate, că e cu pușcărie trei capace) – ar putea fi și MRU, dacă va exista o fuziune – probabil că după europarlamentare toată lumea va pupa papucul lui Blaga și va reveni la tatcă.

A Treia Cale – Nicușor Dan, cel mai probabil – un amestec de Duda/Cernea 2009 – va avea vizibilitate, presă și elite intelectuale de partea lui, va juca rolul antipoliticului revoluționar și, prin liderii de opinie, va mușca procente de la Predoiu/MRU.
La scoruri va fi probabil așa:

Ponta 30-40%
Antonescu 20-25%
Predoiu/MRU/cine o fi 15-20%
Țăcănilă (DD cel mai probabil) 5-7%
Ungurel 3-5%
Nicușor Dan a treia cale 3-5%
Finala se va juca între Ponta și Antonescu.

Predoiu/MRU, Țăcănilă și Nicușor vor merge cu Antonescu.

Antonescu are șansa să aducă de partea sa naționaliștii, extremiștii, ecologiștii, stîngiști, protocroniști, antipesediștii, monarhiștii, țărăniștii, dacopații, intelectuali orfani șamd.

PSD nu are de ales. Trebuie să meargă cu candidat propriu. Însă trebuie să nu se izoleze de restul scenei politice. PSD are o singură șansă: să joace cu Băsescu.

Dacă stau bine să mă gîndesc, cred că totuși va fi Predoiu, nu MRU.

PS. Eu nu votez în primul tur și votez Ponta în turul II.

[divider]

Îmi place că ocupiștii roșiamontană vorbesc despre sistemul de sănătate deși ei au blocat legea sănătății în ianuarie 2012 (”Privatizarea ucide”), îmi place că ocupiștii roșiamontană vorbesc despre lege și stat de drept deși astă vară au tăcut mîlc la lovitura de stat, ba unii dintre au susținut-o.

Și îmi place că ocupiștii roșiamontană se simt orfani de  Antena 3 și Realitatea TV. Au dreptate să se simtă orfani, Antena 3 și Realitatea TV i-au născut.

Marea Revoluție e un mic vălușor pe care încearcă să se urce toți surferii politici și intelectuali, crezînd că au dat peste valul vieții lor.

Ce va rămîne după Marele Ocupai? Masa de hipsteri se va reîntoarce în anonimat, după o distracție pe cinste, iar liderii mișcării și oengeurile din dotare, majoritatea extremiști de stînga, vor căpăta legitimitate, credibilitate și centralitate. Ei vor rămîne după această mare revoluție, mai puternici, mai frumoși și mai deștepți. Cine îi va utiliza după aceea, vom vedea. Cel mai probabil, PNL.

În același timp Crin Antonescu și PNL s-au poziționat în raport cu Victor Ponta și PSD și aceasta este principala consecință a Marii Revoluții din Septembrie. Avem două tabere acum.

Probabil se va încerca o nouă mișcare Duda/Cernea la președinție, cu Nicușor Dan cel mai probabil, cu susținere pentru Antonescu în turul II. Nicușor Dan e suficient de bine văzut în tabăra ”ARD” încît să-i facă lui Antonescu drumul mai ușor către turul II. Uite, e chiar bună ideea asta. Rupi mitingurile de eticheta ”USL-Antena 3”, atragi toți fraiericii din jurul ARD, că e plin acolo de idioți, cretini și imbecili inutili pentru ARD, dar al dracului de utili pentru USL, îl urci pe cai mari pe Nicușor Dan, ca reprezentant anti-USL al ”societății civile democratice”, lupți simbolic în turul I al prezidențialelor (”n-are șanse, dar acum se naște Viitorul, Politica de Mîine, A Treia Cale”), dar nu chiar atît de simbolic încît să nu iei cîteva procente, cît să-l duci pe Antonescu în turul II. Dar ca să poți face asta este important să ai o mișcare care să fie percepută ca anti-USL, o alternativă la ”opoziția ARD”. Pînă acum a reușit. Marea Revoluție din Septembrie are mai mulți fani în zona ARD decît în zona USL (în zona USL n-are fani, are organizatori doar).

Anunțuri