Etichete

,

E greu de crezut că Ponta și Dragnea vor conștientiza gafa monumentală pe care au făcut-o.

Lor li se pare absolut normal să fie filmați de servitori în timp ce alți servitori le împing barca într-o vizită pe domenii. Pentru ei acestea nu-s gafe, nu sînt greșeli evitabile. E însăși rațiunea lor de a fi. De ce să fii politician și să ai puterea, dacă nu te poți lăfăi cocălărește peste supuși, dacă nu poți dispune de domeniu, de servitori, de viețile și bunurile acestora?

Ei nu fură. Ei își iau din ce li se cuvine. Nu umilesc și nu calcă în picioare. Își trăiesc menirea, își urmează destinul. De ce să mai intri în politică dacă nu poți avea toate astea? Ce nevoie mai are cocalarul de bani, dacă nu poate scuipa semințe în capul trecătorilor din viteza gipanului, pe ritmuri de manele, înconjurat de pipițe, atîrnători și multe chestii sclipicioase? Ce rost mai are să fii politician fără Miami, Dubai, Madagascar, Copacabana, care alegorice, fără să-ți plimbi pieptul gonflat și călcătura imperială pe domeniul personal, în bătaia camerelor și microfoanelor purtate de servitori, sub privirile umile, care-ți dau putere și orgasm, a milioane de votanți și contribuabili? Așa e împărțit stupul la români în anul de grație finală 2014: trîntori, funcționari, jurnaliști și votanți-contribuabili.

Ponta, Dragnea și cei de-o teapă cu ei, de la putere și din opoziție, nu gafează atunci cînd scuipă în cap semințe în capul prostimii și se plimbă cu lectica suflată cu aur. Așa își exercită ei puterea. Nu sînt mișcări de PR ratate sau prost gîndite. E stairway-to-heaven-ul lor.

UPDATE. Ce faci fă, Doina, aici? Aveai chef de niște inundații? Noi aveam. Ia, să ridice mîna sus cine mai avea chef de inundații! Tu, fă? Tu, mă?

Anunțuri