Etichete

, , ,

Dacă miza scandalului Mircea Băsescu-Bercea Mondialul era politică, înregistrările apăreau în vara lui 2012 și nu mai vorbeam de o lovitură de stat, ci de o acțiune legitimă, justițiară, a USL-ului. În vara lui 2012 aceste înregistrări erau mană cerească pentru USL, erau aur. Băsescu, supus presiunii occidentale și populare, în momentul de vîrf al urii populare, își scurta mandatul cu doi-trei ani ori prin demisie, ori prin demitere.

„Cineva a vrut să i-o tragă lui Băsescu.” Dacă voia, i-o trăgea din 2011-2012, de cînd sînt înregistrările și-l scurta de mandat cu 2-3 ani. Acum e orea tîrziu, oricum pleacă. Mondialii au ținut înregistrările sperînd să scape de pușcărie. Acum aruncă tot ce au și acuză în dreapta și stînga la disperare. Declarațiile cu Kovesi și Livia Stanciu le-a scos pe ultima sută de metri, din disperare, probabil sfătuit de oamenii lui Dan Voiculescu, cel care încearcă să profite de scandal pentru a decredibliza justiția. Nu e nicio conspirație sau lovitură de stat. Clanul Băsescu și-a luat-o de la clanul Mondialii. Cocalarii și-au tras-o între ei. Dacă totuși cineva voia să i-o tragă lui Băsescu, atunci acel cineva nu poate fi decît Maior & americanii, fiindcă tataie era chinuit de priapism și țăcăneli cu Udrea și devenise un pericol. Dar nu cred. Pur și simplu Mondialii și-au dat seama că nu mai au nimic de pierdut.

Credeți că Dragnea se mai chinuia să fraudeze referendumul din 2012 și să se aleagă cu dosar penal și USL să-și strice relațiile cu Occidentul dacă aveau înregistrările astea? Nu mai erau acuzați nici de lovitură de stat, acțiunea era una justițiară și legitimă și aveau și prezență la referendum de 60% cu 90% vot DA. Dar nu le-au avut, deși ele existau atunci. Erau la Mondiali, care sperau să scape de pușcărie cu ele.

Motivațiile apariției înregistrărilor nu sînt politice. Însă consecințele sînt. Din acest moment tema demisiei lui Băsescu devine principala temă a verii și campaniei electorale.

Reclame