Legea disponibilizărilor din administraţie şi interne a căzut la vot în Camera Deputaţilor. Ca să fie adoptată avea nevoie de 167 de voturi pentru, a strîns doar 150. Situaţia pe partide:

PDL – 119 voturi, 115 pentru, 2 împotrivă, 1 abţinere, 1 nu a votat (cei 4 trebuie daţi afară urgent, fără discuţii sau explicaţii – mi se pare că unul dintre ei deja e dat afară, să-l mai dea o dată)

PSD – 71 voturi, 70 împotrivă, 1 nu a votat.

PNL – 53 voturi, 53 împotrivă (mai nou, partidul bugetarilor – probabil cînd PNL vorbeşte de clasa de mijloc se referă la vameşii şi poliţaii cu vilă – nu e de mirare că Patriciu nu mai vrea PNL, el vorbeşte de 600 000 de disponibilizări, PNL e împotriva a cîtorva mii, strict necesare, după buget)

UDMR – 20 voturi, 20 pentru (întotdeauna mi-au plăcut ungurii, de cînd am văzut prima oară unguri live, la Sighetu Marmaţiei, prin 88, mi-am dat seama că-s genul care se ţin de cuvînt ca parteneri la guvernare şi nu te trădează la vot)

Independenţi – 14 voturi, 11 pentru, 2 împotrivă, 1 abţinere

Minorităţi – 17 voturi, 4 pentru, 3 împotrivă, 6 abţineri, 4 nu au votat (ăştia ar trebui scoşi toţi din Parlament, oricum au intrat pe uşa din dos – sau lăsaţi să voteze doar cînd e vorba de chestii strict etnice)

De la PDL au votat împotrivă Mircia Giurgiu (mi se pare că l-au dat afară din partid după ce a votat o moţiune –  acum trebuie dat afară ăla care l-a adus în partid, împreună cu toată conducerea fililalei judeţene)  şi Ştefan Iosif Drăgulescu, s-a abţinut Iosif Veniamin Blaga, nu a votat Victor Boiangiu (dacă-i ăla pe care-l ştiu eu, provine dintr-o familie de nomenclaturişti de judeţ, ajunşi după 89 fesenişti şi peremişti – după revoluţie s-au împărţit: unul a devenit mare pesedist, altul mare peremist iar celălalt, copilul, adică Victor, a intrat în PNL – totuşi nu sînt sigur că despre personajul respectiv e vorba – o să mă interesez, acum nu pot, că-s pe fugă.

LATER EDIT. Cei patru de la PDL:

Mircia Giurgiu – fost sindicalist BNS pînă în 2004

Ştefan Iosif Drăgulescu – fost ţărănist din 1996 pînă în 2000, fost ministru al sănătăţii în guvernarea CDR:

Iosif Veniamin Blaga – fost primar de Orăştie timp de 3 mandate, fesenist vechi, din 1990:

Victor Boiangiu – pesedist pînă în 2008 (e giurgiuveanul de care ziceam eu, ăla cu neamul în toate partidele – la origine în PCR – dar nu e fi-su, fostul penelist, cum am crezut eu – ăla e director în MAE –  e chiar ta-su, ăla de respiră greu prin politică de vreo 30 de ani, ultima oară prin PSD, înainte să intre în PDL).

Căcănarii ăştia patru ar trebui nu numai daţi afară urgent din PDL, dar şi puşi să le plătească ei salariile ălora din administraţie şi interne, că se prespune că au bani, dacă tot sînt atît de darnici. Adică ar fi bine dacă ar generoşii pe banii lor (pe ăia munciţi, dacă se poate, nu pe ăia furaţi), nu pe banii noştri.

La PDL lucrurile au mers totuşi bine, mai toţi parlamentarii au votat pentru, chiar şi cei din „tabăra Blaga”. Şi au stat bine şi cu prezenţa, 119 din 123.

Sursa: CDEP

UPDATE.

Domeniile de interes ale parlamentarilor (după iniţiativele legisltative):

PDL – juridic, adminstraţie locală, fiscalitate

PSD – juridic, protecţie socială, agricultură

PNL – protecţie socială, învăţămînt, agricultură, silvicultură

Sursa: IPP – Raport de monitorizare după jumătate de mandat

Şi, la final, predictibil, prezenţa lui Crin Antonescu pe sesiuni:

februarie-iunie 2009: 1%

septembrie-decemebrie 2009: 2,8%

februarie-iunie 2010: 0,9%

septembrie-decembrie 2010: 1%

Cam ăsta e respectul pe care îl are pentru instituţia Parlamentului Crin Antonescu, unul dintre cei mai vocali apărători ai Parlamentului în faţa dictaturii. Dacă toţi parlamentarii aveau prezenţa lui Antonescu, România era dictatură de facto.